вторник, 4 октомври 2011 г.

едно мъничко цвети

Отново е ред да споделя няколко снимки от неща, които е правил моя Милен и които много ми харесват. Всеки път докато той сглобява нещо аз все си искам и за мен едно такова, но нямаме място за всички мои желания :) Не знам защо докато пишех този пост ми изплува тази песен...

... сигурно защото това е една много интересна етажерка-библиотека на едно мъничко Цвети... или по точно етажерката на Цвети :))) както и нейната мъничка pinky кухня. Етажерката е направена от материал ПДЧ, а кухнята от МДФ с боя гланц. За тези които се интересуват, основната разликата между двата материала е във върешността.
ПДЧ - са плочи от дървесни частици, а МДФ плочите са с много по фина структура или по-точно от дървесни влакна, което позволява да се правят заоблени и издълбани детайли на тях за разлика от ПДЧ-то. И двата вида имат своите предимства и недостатъци спрямо това в какви условия ще се използват мебелите направени от тях, но по-важното е че при тяхното производство се оползотворява отпадъчна дървесина и така нищо не се изхвърля.




1 коментар:

MEBELBOX каза...

Само да вмъкна уточнението, че ПДЧ-то също може да се формира и след това фолира. На пазара има постформирани вратички от Португалия, направени от ПДЧ.