вторник, 7 февруари 2012 г.

Homo sapiens invasion to the balcony

Това не е нов филм, а един бързичък проект, който направих за едни мои приятели, които се вкараха във филма. Бяха в ремонт, защото очакваха появата на своето първо бебенце и всичко трябваше да става много бързо за да не ни изпревари малкия. Основно беше това, че при тях както и при една доста голяма част от хората в живеещи в България, мястото не достигаше и те решиха да използват терасата за да направят кухнята си там. Така че това е една идея, за това какво може да се направи в този случай ако и вие сте в същия филм.


От вратата на помешението започва секция за телевизор, преминаваща във високи шкафове за вграден хладилник и колона за изтеглящ се механизъм с метални кошници. До тях е шкафа с умивалника, след което останалата част шкафове са разположени под прозорците(също и миялната машина за вграждане) на вече затворената тераса (аз лично много харесвам мивки под прозорците, тук също е възможно това да се получи). Накрая кухнята завършва с фурната и котлоните, като абсорбатора е изведен през прозорците навън (много е удобно ако искате мазнината да се стича по фасадата на апартамента :))))


Хубаво е също така да имате голяма и задължително разтегателна маса за да съберете останалите шест(максимум до дванадесет) души, които живеят там с вас, жена ви и новороденото ви дете. Тук ще сложа едно предложение от изложението в Къолн...
...Също така задължителни са и сгъваемите столове(в случая този е от IKEA), за да имате максималното възможно свободно пространство, когато не използвате трапезарната маса...
Естествено не само мебелите правят къщата, затова всякакви аксесоари и декорации (например висящи цветарници пред прозорците) може да използвате за да създадете вашето си място. Важното е пространството да се използва максимално, но без да се претрупва с вещи (както е у нас :))) за да остане някакъв въздух и за вас!

Те обаче направиха ето този вариант, където има нещо като бар-плот и участъка под прозорците е свободен.
Ако някой е успял да направи нещо различно и практично с такова място може да ми го изпрати (vania_v_dimitrova@abv.bg), за да видим още до къде е стигнала еволюцията и възможностите на Homo sapiens. P.S. Ще признае ли мъжа, че миялната машина е основната причина, първобитните семейства да запазят брака си и той да може спокойно да ходи на лов за мамути без жена му да има възражения? Това в следващия епизод :)))))

3 коментара:

Бали каза...

прекрасни идеи, ще си открадна някои и за моя ремонт, поздрави и до скоро

Анонимен каза...

поздравления и от мен! аз не съм от този случай, но творческите идеи вече са провокирани! :)

Ралица

Unknown каза...

Ваня, просто прекрасни неща създаваш! Точно това е и моята идея за нашия ремонт и докато търсех из нета нещо подобно попаднах на твоите прекрасни идеи, за които ти благодаря от сърце. Всичко е направено и описано по един прекрасен начин. Бъдете живи и здрави ти и цялото ти семейство и продължавай все така!