четвъртък, 6 март 2014 г.

Покана за детски рожден ден - Мартин стана на 1

Нашия малък Мартин вече не е бебе, а голям мъж - навърши цяла една годинка! Затова заповядайте всички на рожден ден :))))) Ех изпуснахте го... е нищо, другата година пак:)))) Днес ще правим покана за детски рожден ден! Тъй като всяко детско парти има някаква тема, нашата беше бухалче и поканата, и тя така!
Много се чудих да правим ли парти или не за тази една годинка? От една страна детето нищо няма да си спомня и разбира и по-скоро бихме му докарали само стрес, но от друга - това е първия му рожден ден и друг първи няма да има! Затова решихме да не правим голямо парти, а да поканим само най-близките ни дечица на следобедно гости със сладки и торта... и малко алкохол за възрастните им придружители :) Нямаше как да подминем и бабите и дядовците! И така за малкото ни празненство направих тези забавни покани с бухалчета. Причината да са точно бухали е че първата любима играчка на нашия Мартин беше един плюшен бухал.
И сега към рецептата...нужни са ни ето тези неща:
Цветни хартии, лепило, ножица, маркер, перфоратор, панделка, балони, капачка(или нещо кръгло) и много важно - монета от 50 стотинки!
Прегъваме си картончето, което ще е нашата покана. Моите картончета са от една торта с памперси, която Мартин получи като новородено бебе. Нали знаете, че използвам всичко налично и нищо не се губи :) Само памперсите не ги използваме повече от веднъж!
С помощта на нещо кръгло (в случая панделката) си очертавам формата на тялото на бухала и изрязвам картона по нея.

С една капачка от пюретата на Мартин си очертах крилата.

С перфоратора направих дупки в които да промуша балона (той играе ролята на човка).
С монетата очертах и изрязах две окръжности за очите на бухала, които после залепих и изрисувах.

От цветна хартия със същата капачка от пюре, направих и отрязах кръг за двете крила (за да има еднаква извивка окръжността с тази която вече бях нарисувала).

Ето тук промуших балона (идеята за него прочетох някъде в www.bg-mamma.com).

Продупчих още две дупки за да направя вратовръзка на бухала с панделка.

И тук вече който си ги може възлите - си ги може :) Нали всяка сутрин на излизане за работа връзвам на моя Милен вратовръзката :)))))) Трябва да е с правилен възел като обикаля из прахоляка в цеха!
На балона написах инструкциите с адреса и часа, и там каквото трябва да се знае.

После всичко стана бързо, когато веднъж бях отработила идеята. Излитаха бухал след бухал и с човки в различни цветове!
Същата тема с бухала исках да има и на тортата и затова си я нарисувах и поръчах по картинката в торти Чочко! Тук обаче имаше разминаване с това, което получих като готов продукт, но на вкус го докарваше.

 Ето тук Мартин нанасяше подобрения по дизайна на тортата, които се състояха в събаряне на свещта и няколко дупки от пръстчета по глазурата :)

 Имаме си и чудесни снимки благодарение на Асен Петров, чиито фотографии може да разгледате ето тук, за което много му благодаря! И на Мартин му се услади тортата :)
 Ето тази с лъжицата ми е любимата снимка Асене!
Надявам се да са ви харесали картичката и тортата (все едно пък хапнахте от нея :))) вкусна беше ама няма вече), а следващия път ще ви покажа и каква игра измислих за децата.

7 коментара:

Classy~ каза...

Оо колко е пораснал малкият разбойник! Да ви е жив и здрав и много да ви радва годинка след годинка! :) Уникално следки снимки са се получили, личи му че ще е хубавец! :D А бухалчетата са просто невероятни и много забавни, много добра идея!

Поздрави
Ив

Hristovica каза...

Уникално сладка покана. Страхотен Ден Ден. Нека да е жив и здрав този малък вдъхновител на мама. :о)

The witch каза...

Прекрасна идея за покана-балон. Много ми допадна. Поздравление за рожденика. Да е жив и здрав и да носи само радост и удовлетворение в дома ви.
С поздрав!

Елена каза...

Наистина е вече мъж Мартин! Снимките са страхотни, а на поканата - кой да устои :) Поздравления за страхотния повод да направиш тези красиви покани, ще използвам идеята ти,ама по друг случай :)

Bety каза...

И аз много обичам бухалчета, а тези са страхотни! Толкова забавни!
Да е честит малкия Мартин, да е здрав и да расте с усмивка!

Парти агенция - парти за детски рожден ден каза...

Да ви е жив и здрав. Чудесни идеи за покани. Поздравления. :)
Ето и няколко полезни Парти идеи и съвети за деца от 6 до 8 години.

Поздрави :)

ValioTeam каза...

Здравейте,много ми хареса тортата, може ли да кажете от къде мога да поръчам такава.